A 6. AP Pilot projektjét bemutató rövidfilmek a szakmai tanárok, oktatók, szakoktatók szakmai ismereteinek fejlesztése alprojekt munkájáról
Nyomtatás Nyomtassa ki   E-mail Ajánlja ismerősének  
A Pilot program szervezését és bonyolítását közbeszerzési eljárás keretében a SZTÁV Felnőttképző zRt. nyerte el.A feladat megvalósítását egy pályázati felhívás közzétételével kezdték. A szakmai oktatók a képző intézményükkel és az őket fogadó gazdálkodó szervezettel (céggel) közösen jelentkezhettek minimum egy-, maximum öthónapos időtartamú egyéni szakmai programjukkal külső munkahelyi tapasztalatszerzésben való részvételre.

A hét régió nyertes pályázatai alapján összesen 81 fő szakmai oktató 52 szakképesítést képvisel, 56 db szakképző intézmény és 72 db fogadó szervezet (cégek, vállalkozások) vesz részt a Pilotban. Az elfogadott pályázatok átlagosan 2-3 hónapos időtartamúak.
Az egyéni továbbképzési programok ütemezését 2010. március 24 - augusztus 18. közötti öthónapos időintervallumban a SZTÁV zRt. határozta meg.
A Pilot bonyolításával párhuzamosan folyik egy ellenőrzési, nyomon követési tevékenység, melyet a feladatra kiírt közbeszerzési eljárásban nyertes CC Consultatio Kft. szervez 30 fő monitoring szakértő közreműködésével.

A Pilot második hónapjában egy-egy helyszíni látogatás alkalmával videofelvételeket készítettünk, hogy a legszemléletesebb módon örökítsük meg a fejlesztési folyamat ezen gyakorlati szakaszát. A videofelvételekből összeállítottunk egy, a Pilot programot tükröző videofilmet. Célunk, hogy a helyszíni tevékenységek bemutatásával, a szakmai oktatók, mentorok megszólaltatásával érzékeltessük a tapasztalatszerzés lényegét, hangulatát.
A három, helyszín és gazdálkodási forma szempontjából is eltérő fogadó szervezetnél készült videofilm különböző szakképesítéseket képviselő szakmai oktatók tapasztalatszerzési körülményeibe, tevékenységébe enged bepillantást.

A videofilm a fejlesztők azon törekvését fejezi ki, hogy az oktatók gyakorlati tapasztalatszerzési rendszerének kialakítása megteremti a szakmai oktatók gyakorlati kompetenciáinak folyamatos bővítési, fejlesztési lehetőségét, szabálykörnyezetét.

I. rész Bútorasztalos


II. rész Autószerelő, autóelektronikai műszerész


III. rész Pincér