Pályakövetési Rendszer fejlesztésének koherenciáját biztosító munkáltatói igényfelmérés, hatásvizsgálat, illetve a mért hatások visszacsatolása a képző intézmények számára
Nyomtatás Nyomtassa ki   E-mail Ajánlja ismerősének  

A régiónkénti fókuszcsoportos beszélgetésekkel kiegészíteni kívántuk a 2009-es kérdőíves felmérésből nyert véleményeket. A munkáltatókkal és munkavállalókkal folytatott személyes beszélgetésekből nyert információkkal érdemes kiegészíteni a korábbi megállapításokat. Fejlesztőként kíváncsiak voltunk arra, hogy a munkáltatók milyen összetevőknek tulajdonítják a pályakezdő munkavállalókkal kapcsolatos véleményeiket, amikor a szakképzés színvonaláról, a szakképesítést szerzett egyének munkahelyi beválásáról véleményt formálnak. Emellett érdekelt minket az is, hogy magyar állampolgárok, akik különféle élethelyzeteikben az szPKR alkalmazóivá válhatnak /így fiatal életkorban pályaorientációs és később pályamódosítási helyzetben, képzésválasztási döntések alkalmával, elhelyezkedésre irányuló álláskeresési fázisban /, hogyan, milyen módon, milyen információk alapján döntenek és milyen tapasztalatokat gyűjtöttek a munkáltatásukkal kapcsolatosan, milyen összetevők jelentik számukra az ideális munkáltatót.

A tanulmányból választ kaphatunk arra is, hogy a képzést választó egyén mennyire ismeri saját választott szakmáját annak érdekében, hogy megállapítsa: mit érdemes tanulnia igazán.

A beszélgetésekben elhangzottak és az azokból nyert elemző megállapítások tükrözik véleményünket, azokkal megrendelőként egyetértünk.

icon Tanulmány letöltése (2.76 MB)