Pályakövetései Rendszer kifejlesztéséhez kapcsolódó 2010-es munkáltatói igényfelmérés ("B" munkaszakasz) tanulmánya
Nyomtatás Nyomtassa ki   E-mail Ajánlja ismerősének  

Az egy évvel ezelőtti, 2009 őszi első munkáltatói igényfelmérés orientálódó jelleggel, általánosságban igyekezett feltárni a munkáltatók általános véleményét a szakképzésről. Témák tekintetében érdeklődtünk a szakképesítést szerzettek kiválasztásának módjairól, a munkáltatóknak a szakképző intézményekkel való kapcsolattartásáról, és mindazokról az elvárásokról, amelyeket a munkáltatók támasztanak az egyes szakmákkal kapcsolatosan a munkavégzésben. Szerettük volna megtudni, hogy a profiljukba tartozó szakmák jellegzetességeit, és a feladatvégzésben szükséges munkavállalói kompetenciákat mint elvárt igényeket, milyen módon és milyen eszközökkel közvetítik a képző intézmények felé. Mindezek mellett kíváncsiak voltunk arra, hogy egy készülő pályakövetési rendszerrel kapcsolatosan milyen elvárásaik vannak.

A megkérdezés elemzéséből nyert tapasztalatokat szeretnénk felhasználni a Pályakövetési Rendszer továbbfejlesztésében, a munkáltatóknak a munkavállalók szakmai felkészültségére, elméleti és gyakorlati tudásának szintjére vonatkozó differenciáltabb értékelésében.

A munkáltatók a Pályakövetési Rendszer elkészült informatikai keretrendszerének hatásait külső tényezők következtében a Rendszer továbbfejlesztésének időszakában tudják majd értékelni.

 

icon Tanulmány letöltése (1.14 MB)