Felhívás vizsgaszervező intézmények részére, vizsgaellenőrzési módszertan kipróbálására
Nyomtatás Nyomtassa ki   PDF Konvertálja PDFé   E-mail Ajánlja ismerősének  

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet ÚMFT Programirodája felhívást ad ki vizsgaszervező intézmények számára. Regionális és szakmacsoportos rendszerben olyan szakképző iskolákat és vizsgaszervezési jogosultsággal rendelkező felnőttképzési intézményeket keresünk, akik szívesen vállalják, hogy közreműködnek az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002 „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” projekt keretében megvalósítandó Vizsgarendszer fejlesztése alprojekt munkájában.

Az alprojekt célja a vizsgaellenőrzési módszertan kidolgozásával, hogy a szak- és felnőttképzés rendszerében, a szakmai és vizsgakövetelményekben meghatározott kimeneti célok megvalósulása országosan egységes, és a kiadott bizonyítványban tanúsított kompetenciák megléte minden egyes vizsgázó esetében biztosított legyen. A módszertan kipróbálásához ellenőrzéseket végzünk a vizsgaszervező intézményekben.

Az ellenőrzés keretében elsősorban a szakmai vizsga megszervezésére, lebonyolítására vonatkozó rendelkezésekben, másodsorban a szakmai és vizsgakövetelményekben foglaltak betartását vizsgáljuk. Egy vizsgaszervező intézmény több szakképesítés vizsgáját is regisztráltathatja.

Azok a szakképző iskolák és felnőttképzési intézmények, akik vállalják, hogy a megbízott szakértők ellenőrizzék a szakmai vizsgaszervező, lebonyolító munkájukat, maguk is alkotó társai lehetnek egy új, a szakképzés eredményességét ellenőrző rendszer kialakításának, meghonosításának. A kipróbálás során megismerhetik a módszertan sajátosságait, mely segíti felkészülésüket a rendszer bevezetésére.

A regisztráció zárása: 2010. április 16.

További információ:
Kálózi Erika alprojekt vezető (+36-1) 477-5614, (+36-20) 416-6662
Kocsis Emília alprojekt koordinátor (+36-1) 477-5615, (+36-20) 371-6139


Jelentkezés lezárult