Sikeres zárókonferencia – Idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése
Nyomtatás Nyomtassa ki   E-mail Ajánlja ismerősének  
2010. október 27-én a TÁMOP 2.2.1 kiemelt projekt 7. Idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése alprojektjének hazai és külföldi résztvevői zárókonferencia keretében értékelték a megvalósult fejlesztéseket.

A rendezvényen a tanfolyamok résztvevői és oktatói mellett a külföldi fogadó és hazai kibocsájtó intézmények képviselői is részt vettek.
A külföldi partnerek élménybeszámolója mellett lehetőség nyílt arra is, hogy a konferencia résztvevői szakmai tapasztalatcserét folytassanak és építsék a nemzetközi kapcsolatokat.
A meghívottak közül sokan arról számoltak be, hogy keresik az alkalmat és lehetőséget arra, hogy a hathetes nyelvtanfolyam során összegyűlt információt és élményt hasznosítsák. Ez különösen fontos, hiszen az a cél, hogy a képzések után a résztvevők multiplikátorrá váljanak, és a megszerzett tudásukat és tapasztalataikat átadhassák környezetüknek.

A 7. AP fejlesztésében 11 csoport – összesen 132 fő – vett részt az angol és német nyelvterületen, valamint elkészült négy tananyagsegédlet is, melyekre a szakmai nyelvi képzés épülhet a szakképzés intézményeiben.
A képzéseken részt vevők lehetőséget kaptak arra, hogy az adott nyelvvel új megközelítésben ismerkedjenek meg. A kétszer háromhetes hazai és külföldi nyelvtanfolyamok során megvalósult képzés elsődleges célja az volt, hogy a tanfolyam ideje alatt az adott foglalkozás szakmai nyelvével ismertessék meg a résztvevőt. Az alapvető nyelvi kompetenciák (az alapfokú nyelvismeret) szakismerettel bővített elsajátítása, illetve a tananyagsegédlet kialakítása a szakmai oktatók bevonásával és részvételével történt, hogy a valóban szükséges szakmai tartalom kerüljön be az adott tananyagba.

Megvalósult tanfolyamok:

SzakmaIntézményHelyszínLétszám (fő)
Informatika The Manchester College Manchester 27
Gépészet Dublin Institute of Technology Dublin 9
Freiherr-vom-Stein Berufskolleg Werne 11
Vendéglátás-idegenforgalom Westminster Kingsway College London 25
Elektrotechnika-elektronika OLDHAM College (12 fő) Manchester 18
Barking College (6 fő) London
Kereskedelem – marketing, üzleti adminisztráció Westminster Kingsway College London 12
Barking College 13
Művészet, közművelődés, kommunikáció The Manchester College Manchester 13
Könnyűipar Barking College London 4