Képzési modulfüzetek
Nyomtatás Nyomtassa ki   E-mail Ajánlja ismerősének  

a „Munkahelyi gyakorlati képzés ösztönzése” alprojekt keretében megvalósítandó képzésekhez

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002) „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” című kiemelt projekt keretében megvalósuló „Munkahelyi gyakorlati képzés ösztönzése” alprojekt a modulfüzetek segítségével olyan komplex eszközrendszert kíván a munkahelyi gyakorlati oktatók, illetve a gyakorlati képzésben közreműködők számára nyújtani, amely egyrészt megalapozza és bővíti a gyakorlati oktató szakmai és személyes kompetenciáit, másrészt megnyitja az utat az önképzéshez a teljesítményorientált a vállalati emberi erőforrások hatékonyabb képzése érdekében.


A kompetencia- és modulrendszer alapján tervezett és szervezett foglalkozások csak az oktató szakmai tudására, tapasztalataira épülő pedagógiai és pszichológiai felkészültséggel lehetnek eredményesek.

A gyakorlati oktatás tervezése, szervezése modulfüzet – a tanult, tanítandó ismeretek és a termelőfolyamat moduláris kapcsolataira építve ajánl módszertani megoldást az összehangolt oktatómunkához.

A tanulószerződés jogi keretei és finanszírozása modulfüzet a tanulófoglalkoztatás jogi feltételrendszerét, a szerződéses kapcsolatokat elemzi.

Szemléletesen foglalkozik az emberi viselkedéssel, mozgatórugóival, példákkal illusztrálva pszichológia legfontosabb tényeit feldolgozó kiadványunk.

A szakmai pedagógia/nevelés sokrétű feladatát, kapcsolatrendszerét, eljárásait és módszereit foglalja össze a pedagógiai alapok című anyagunk.

A készségek és kompetenciák integrációja a gyakorlati képzés minden szintjén a képzési eredmények forrása – ezt dolgozza fel a Munkakompetenciák fejlesztése modulfüzet.

A kiadványok egyelőre munkaváltozatoknak tekintendők, melyek a 200 munkahelyi gyakorlati oktató képzéséből leszűrt tapasztalatok alapján kerülnek majd véglegesítésre.


Képzési modulfüzetek:


icon 1. A gyakorlati oktatás tervezése és szervezése (835.87 kB)

icon 2. Munkakompetenciák fejlesztése (4.64 MB)

icon 3. Pszichológiai alapok (2.41 MB)

icon 4. Pedagógiai alapok (1.56 MB)

icon 5. A tanulószerződés jogi keretei és finanszírozása (852.5 kB)