Szakmai tájékoztató nap - TÁMOP 2.2.1 kiemelt projekt
Nyomtatás Nyomtassa ki   E-mail Ajánlja ismerősének  

A TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002 „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” kiemelt projekt szakmai fejlesztéseinek bemutatására a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. november 16. szakmai napot rendezett. Az esemény fő témája a kétéves időszak során elért eredmények és a felhasználás további lehetőségeinek bemutatása, valamint a 9. Képzési kereslet növelése alprojekt tevékenysége során elkészített két kutatás ismertetése volt.

A projekt nyolc szakmai alprojekt keretében fejleszti a szak- és felnőttképzés egyes elemeit, a képzés tartalmát, továbbá jelentős humánerőforrás-fejlesztési komponenst is tartalmaz. A kilencedik alprojekt feladata a nyolc szakmai alprojekt eredményeinek terjesztése és a képzés iránti kereslet növelése.

A projektet ellenőrző közreműködő szervezet képviseletében „A közreműködő szervezet feladatai a Társadalmi Megújulás Operatív Program I. szakaszában indult projektek megvalósításában” című prezentációval Barkóczi Barbara, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Képzési-foglalkoztatási programcsoport-vezetője nyitotta meg az előadássorozatot.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI) részéről Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes előadása hangzott el „Az NSZFI mint projektgazda a megvalósított projektek fenntarthatóságáról” címmel.

Az indikátorok megvalósulását, az informatikai rendszereket Juhászné Víg Éva, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet ÚMFT programiroda-vezetője foglalta össze „A TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002 projekt számszerűsíthető eredményei” című előadásában.

Petrovics Nándor, az NSZFI ÚMFT programiroda fejlesztési vezetője a tartalomfejlesztési feladatok összefüggéseiről beszélt a 3-4-5 alprojekt vonatkozásában.
A szakképzés rendszerének fejlesztéséről Nagy László, az NSZFI főigazgatója tartott előadást.

Éliás János, a 9. Képzési kereslet növelése alprojekt disszeminációs tevékenységét irányító kutatásvezetője „A képzési kereslet növelése a hátrányos helyzetűek képzésbe kerülésével” című kutatás eredményeiről számolt be.

Végül Nagy Ákos, a VM. komm Kommunikációs Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002 projekt ismertségére irányuló kutatás eredményeit.

Az elhangzott előadások prezentációi:


icon Barkóczi Barbara előadása (7.21 MB)

icon Éliás János előadása (924.5 kB)

icon Juhászné Víg Éva előadása (4.52 MB)

icon Nagy Ákos előadása (524 kB)

icon Nagy László előadása (519.5 kB)

icon Petrovics Nándor előadása (808 kB)

Tovább a képgalériához »