Pályaválasztást elősegítő rendezvények
Nyomtatás Nyomtassa ki   E-mail Ajánlja ismerősének  
A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal szervezésében idén ősszel ismét megrendezésre került a „Pályaválasztást elősegítő rendezvények 2010” elnevezésű rendezvénysorozat.
Három helyszínen a TÁMOP 2.2.1 projekt munkatársai is csatlakoztak a kezdeményezéshez, hogy bemutassák a kiemelt projekt eredményeit, valamint népszerűsítsék a szak- és felnőttképzést.

A „Pályaválasztást elősegítő rendezvények” célja az volt, hogy az általános iskolás gyermekeknek, szüleiknek és pedagógusainak bemutassák a regionális és helyi továbbtanulási, lehetőségeket, ezzel is támogatva a diákok megalapozott pályaválasztását és a későbbi sikeres elhelyezkedést. A helyi szakképző iskolák és munkáltatók standjain számos szakmabemutató színesítette a szakmai kínálatot.

A rendezvénysorozat három állomásán – Cegléden, Sopronban és Békéscsabán – a TÁMOP 2.2.1 kiemelt projekt munkatársai is csatlakoztak az oktatási intézmények, munkaadók és szakmai szervezetek bemutatkozásához, hogy tájékoztatást adjanak a projektben megvalósuló fejlesztésekről és népszerűsítsék a szakképzést.

A rendezvényeken a szakemberek kiadványaik mellett élőszóban is bemutatták, hogy milyen fejlesztésekkel járulnak hozzá a magyarországi szak- és felnőttképzés megújulásához, hogy miért és milyen szakmát érdemes tanulni az adott régióban. Lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek arra, hogy próbára tegyék tudásukat és kitöltsenek egy, a projektről és a szakképzésről szóló kérdőívet, majd az elért pontszámok alapján ajándékot választhassanak maguknak.

A pozitív visszajelzések alapján elmondható, hogy a három helyszínen közel 650 pályaválasztás előtt álló diák, pedagógus, illetve szakértő kereste fel a standot és ismerkedett meg a képzés evolúciójával.

Tovább a rendezvények fényképgalériájára >>