Munkahelyi gyakorlati képzéssel kapcsolatos felmérés
Nyomtatás Nyomtassa ki   E-mail Ajánlja ismerősének  

Tisztelt Igazgató Asszony! Igazgató Úr!

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (ÚMFT TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002) „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” kiemelt projekt a „Munkahelyi gyakorlati képzés ösztönzése” alprojekt keretében a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet adatgyűjtést végez a munkahelyi gyakorlati képzésben részesülő tanulók, a gyakorlati képzésben munkálkodó pedagógusok, a munkahelyi gyakorlati képzésben résztvevő vállalati szakemberek helyzetéről, illetve a gyakorlati képzőhelyek és a szakképző intézmények közötti együttműködésről.

Az adatgyűjtés célja, hogy átfogó és reális képet adjon a munkahelyi gyakorlati képzés jelenlegi helyzetéről, mely alapul szolgál az ezen a területen folytatandó módszertani és rendszerfejlesztéshez. A kapott információk összevethetőségét szem előtt tartva az adatgyűjtés kiterjed a terület valamennyi szereplőjére, vagyis mind a munkahelyi gyakorlati képzésben érintett szakképző intézményekre és azok tanulóira, mind pedig a releváns gazdálkodó szervezetekre.

A felmérés egyrészt személyes interjúk, másrészt on-line kérdőív formájában valósul meg.

Jelen kérdőívben a szakképző intézményekben folyó gyakorlati képzés formáiról, a gyakorlati oktatókról, illetve a tanulókról szeretnénk adatokat kapni, amelyeket a személyes interjúk során tapasztaltakkal összevetve tanulmányt készítünk a munkahelyi gyakorlati képzés jelenlegi helyzetéről. Ily módon feltárjuk a vizsgált terület erősségeit/gyengeségeit, ami meghatározza a későbbi fejlesztések irányvonalát.

Kérjük, hogy az on-line kérdőív pontos és teljes kitöltésével Ön is segítse a munkánkat, hiszen a kiemelt projekt keretében megvalósuló fejlesztések nemcsak a munkahelyi gyakorlati képzés minőségét javítják, hanem az abban érintett valamennyi résztvevő szakmai és személyes kompetenciáit is.

Az on-line kérdőíveket 2009. október 30-ig fogadjuk. Amennyiben a kérdőívvel kapcsolatban kérdésük van, munkatársaink Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a (06-1) 434-5721-es telefonszámon állnak szíves rendelkezésükre.


Közreműködésüket előre is köszönjük!

Tovább: A felmérés lezárult!