Eredmények
Bemutatjuk az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése alprojekt Szakmai-, Módszertani Kézikönyveit és Idegen nyelvi tananyagsegédleteit
2011. április 28. csütörtök, 15:02

A magyar szakképzés intézményei illetve szakmai tanáraik és szakoktatóik számára egyre inkább, fontos, hogy bekapcsolódjanak az EU szakképzési programjaiba. A szakképzésben is éles a verseny a tanulók megszerzéséért, így az iskolák törekszenek arra, hogy a tanulók számára európai színvonalú, piacképes képzést tudjanak nyújtani. Ennek egyik feltétele, hogy az oktatók rendelkezzenek szakmai idegen nyelvi kompetenciákkal, illetve közvetlen tapasztalatokkal az EU szakképző intézményeinek jó gyakorlatairól. Az elkészült módszertani anyagok és tananyagsegédletek mind a szakmai tanárok és szakoktatók, mind pedig a szakmai idegen nyelvet tanulók számára segítséget nyújtanak a tanításhoz illetve a tanuláshoz.

Bővebben...
A szakmai vizsgák ellenőrzési kézikönyve
2011. április 27. szerda, 11:13

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.2.1-08/1-2008-0002 „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” című kiemelt projekthez kapcsolódó Vizsgarendszer fejlesztése 3. alprojekt fejlesztési tevékenysége során kialakításra került „A szakmai vizsgák ellenőrzési kézikönyve”. A kézikönyv a vizsgaellenőrzési rendszer kidolgozásának keretében készült el, úgy, hogy sztenderdek meghatározását és a kialakított módszertant követően létrejött a lehetősége a szakmai vizsga előkészítésének és lebonyolításának hatósági és szakmai ellenőrzésére.

Bővebben...
Pilot projekt résztvevőinek záró feladatai
2010. december 20. hétfő, 16:22

A 6. alprojekt fejlesztési tevékenysége során a „Szakmai oktatók külső munkahelyi tapasztalatszerzése, gyakorlati ismereteinek bővítése” tárgyú továbbképzésre előzetesen kidolgozott rendszerdokumentumok próbájaként lebonyolított egy Pilot programot.

A Pilot programban 56 szakképző intézmény 81 fő szakmai oktatója 72 fogadó szervezetnél töltötte a szakmai programjának megfelelő különböző időtartamú (1-5 hónapig terjedő) továbbképzését. A Pilot program célja, a szakmai oktatók élményszerű tapasztalatszerzésén, feltöltődésén túl a résztvevők tapasztalatainak, mérlegelt javaslatainak beépítése a rendszerdokumentumokba. További eredménye a szakmai oktatók által készített különböző zárófeladatok, melyeket az oktatók - intézményükbe visszakerülve – terveik szerint oktatási tevékenységükben hasznosítanak.

Bővebben...
Pályakövetései Rendszer kifejlesztéséhez kapcsolódó 2010-es munkáltatói igényfelmérés ("B" munkaszakasz) tanulmánya
2010. december 20. hétfő, 16:00

Az egy évvel ezelőtti, 2009 őszi első munkáltatói igényfelmérés orientálódó jelleggel, általánosságban igyekezett feltárni a munkáltatók általános véleményét a szakképzésről. Témák tekintetében érdeklődtünk a szakképesítést szerzettek kiválasztásának módjairól, a munkáltatóknak a szakképző intézményekkel való kapcsolattartásáról, és mindazokról az elvárásokról, amelyeket a munkáltatók támasztanak az egyes szakmákkal kapcsolatosan a munkavégzésben. Szerettük volna megtudni, hogy a profiljukba tartozó szakmák jellegzetességeit, és a feladatvégzésben szükséges munkavállalói kompetenciákat mint elvárt igényeket, milyen módon és milyen eszközökkel közvetítik a képző intézmények felé. Mindezek mellett kíváncsiak voltunk arra, hogy egy készülő pályakövetési rendszerrel kapcsolatosan milyen elvárásaik vannak.

Bővebben...
Tapasztalatszerzési továbbképzés rendszerdokumentuma
2010. december 20. hétfő, 14:57

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.2.1-08/1-2008-0002 „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” című kiemelt projekthez kapcsolódó „Szakmai tanárok, oktatók, szakoktatók szakmai ismereteinek fejlesztése” 6. alprojekt fejlesztésének eredményeképpen készült el a „Szakmai oktatók külső munkahelyi tapasztalatszerzése és gyakorlati szakmai ismereteinek bővítése” tárgyú továbbképzési rendszer struktúrája és működési leírása.

Bővebben...
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 4