Legfrissebb híreink
Tartalomelem-ajánló
2011. július 21. csütörtök, 16:34

A kézikönyv tartalmazza a Tananyagfejlesztés alprojekt céljait, feladatait, eredményeit és szakmacsoportonkénti rendszerezésben a 3000 darab tartalomelem felsorolását.

A tartalomelemek elérhetők a https://tananyagbank.nive.hu honlapon.

Tartalomelem-ajánló kézikönyv (7.72 MB)

Javulás várható a szak- és felnőttképzés minőségében, hatékonyságában
2011. május 04. szerda, 14:47

Javulás várható a szak- és felnőttképzés minőségében, hatékonyságában - a 2011 tavaszán, a TÁMOP 2.2.1 projekt fejlesztési tevékenysége során végzett közvélemény-kutatásban részt vett több mint 900 fő szakértő véleménye alapján.
A 2011. március 4 - április 16-a között megvalósított eredménykommunikációs rendezvénysorozat apropóján a 9. Képzési kereslet növelése alprojekt megbízásából végzett kutatás témája a projekt szakmai visszhangja volt. A megbízott cég a problémát komplex módszertannal, kvantitatív önkitöltős online kérdőívvel és kvalitatív mélyinterjús kutatással vizsgálta a projektben részt vevő szakértők segítségével.

 

Bővebben...
Forintosítható tudás
2011. május 04. szerda, 14:28
Szakmák és mesterek országjárása

Március 4-én Miskolcon vette kezdetét az a rendezvénysorozat, amely az ország hét régiójának egy-egy nagyvárosában kereste fel a szakmai közönséget és az érdeklődő lakosságot. A miskolci, a pécsi, a szombathelyi, a szegedi, a debreceni és a székesfehérvári után az április 15-16-ai budapesti zárórendezvénnyel is elégedettek lehetnek a szervezők: több száz szakember jelent meg a szakmai konferenciákon és több mint 3000-en voltak, akik a bevásárlóközpontokban vettek részt a programokon.
Bővebben...
Bemutatjuk az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése alprojekt Szakmai-, Módszertani Kézikönyveit és Idegen nyelvi tananyagsegédleteit
2011. április 28. csütörtök, 15:02

A magyar szakképzés intézményei illetve szakmai tanáraik és szakoktatóik számára egyre inkább, fontos, hogy bekapcsolódjanak az EU szakképzési programjaiba. A szakképzésben is éles a verseny a tanulók megszerzéséért, így az iskolák törekszenek arra, hogy a tanulók számára európai színvonalú, piacképes képzést tudjanak nyújtani. Ennek egyik feltétele, hogy az oktatók rendelkezzenek szakmai idegen nyelvi kompetenciákkal, illetve közvetlen tapasztalatokkal az EU szakképző intézményeinek jó gyakorlatairól. Az elkészült módszertani anyagok és tananyagsegédletek mind a szakmai tanárok és szakoktatók, mind pedig a szakmai idegen nyelvet tanulók számára segítséget nyújtanak a tanításhoz illetve a tanuláshoz.

Bővebben...
A szakmai vizsgák ellenőrzési kézikönyve
2011. április 27. szerda, 11:13

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.2.1-08/1-2008-0002 „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” című kiemelt projekthez kapcsolódó Vizsgarendszer fejlesztése 3. alprojekt fejlesztési tevékenysége során kialakításra került „A szakmai vizsgák ellenőrzési kézikönyve”. A kézikönyv a vizsgaellenőrzési rendszer kidolgozásának keretében készült el, úgy, hogy sztenderdek meghatározását és a kialakított módszertant követően létrejött a lehetősége a szakmai vizsga előkészítésének és lebonyolításának hatósági és szakmai ellenőrzésére.

Bővebben...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 5